Zonnebank is net zo dodelijk als roken en drie andere dingen.

Jarenlang werden rokers door niet-rokers gewaarschuwd over de gevaren van roken. Pas na tientallen jaren kunnen we toegeven dat roken echt slecht is en ook nog eens je leven verkort met gemiddeld 10 jaar. Waar niemand het overigens over heeft zijn de dingen die, los van roken, ook zeer gevaarlijk zijn en je leven verkorten.

Eenzaamheid

Door de komst van het internet kunnen we het gevoel hebben met elkaar verbonden te zijn. In de werkelijkheid zonderen we steeds verder van elkaar af en dat creëert eenzaamheid. Volgens professor Holt-Lunstad, staat eenzaamheid gelijk aan het roken van 15 sigaretten per dag.. Heftig!

Zitten

De mens is gecreëerd om in beweging te zijn. Wij hebben botten en spieren die we onderhouden door regelmatig actief te zijn. Al ongeveer 100 jaar zijn we steeds meer een zitten leven gaan leiden. Dit kan komen door de digitalisering waarbij we met een druk op de knop al een hoop voor elkaar krijgen. Hoe dan ook, teveel zitten is erg ongezond.

Gebrek aan slaap

Vanwege het hectische leven dat de meeste mensen lijden, doen we 's avonds te veel, waardoor we s' morgens kapot zijn als we weer vroeg op moeten staan. Een groot deel van de bevolking slaapt te weinig. Uit onderzoek is gebleken dat ons lichaam dit vervelend vindt en sneller slijt. Als je in het patroon blijft zitten, die slaapgebrek aanmoedigt, ga je eerder dood.

Zonnebank & bruin worden

Dat roken kanker veroorzaakt weten we, toch zijn er mensen die onder de zon gaan liggen en dezelfde kanker in hun huid laten trekken. Zonne(banken) is ongezond. Hoe mooie een goudbruine gloed ook is, het is het niet waard om kanker voor te krijgen. Denk maar even twee keer na voordat je op het strand in de felle zon gaat liggen.