Overheid wil verkoop lachgas tegengaan. Je kan er zeker wél VERSLAAFD aan raken!

Het gebruik van lachgas onder jongeren is in een korte tijd razend populair geworden. Veel jongeren weten niet dat het een ‘partydrug’ is en dat komt dus ook met negatieve gezondheidseffecten. Het gebruik van lachgas zorgt vaak voor dolle pret waarbij je je evenwicht verliest, een lachkick krijgt en over de vloer rolt van de pret.

Dit wordt vaak als ‘grappig’ beschouwd door groepen jongeren. Al is lachgas niet verboden, het blijkt toch slechter te zijn dan we allemaal denken.

Het Trimbos-instituut en het Bonger instituut hebben geconcludeerd dat het gebruiken van lachgas slecht is en zelfs tot verslaving kan leiden. Naast het lachen en zweverig gevoel krijg je ook hoofdpijn, duizeligheid en tintelingen. daarna volgt vaak verwardheid, misselijkheid en de drang om opnieuw te gebruiken. Op lange termijn kunnen er concentratieproblemen, vermoeidheid en duizeligheid optreden.

Vooral onder jongeren is het goedje razend populair, juist omdat het niet verboden is. Maar het Trimbos-instituut en het Bonger Instituut concluderen nu dat het gebruik op de lange termijn toch slecht is. Zorgminister Bruno Bruins wil daarom een verkoopverbod voor minderjarigen. Meer dan de helft van het uitgaanspubliek heeft weleens lachgas gebruikt en er is geconcludeerd dat jongeren zich niet bewust zijn van de gevaren van de partydrug. Het kabinet hoopt met het verbod onder minderjarigen het lachgas gebruik terug te dringen.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie over het verbod en de gevaren van het gebruiken van lachgas: