Veelvuldig gebruik van ibuprofen laat ballen van mannen krimpen

De bekende ontstekingsremmer Ibuprofen is vooral voor vrouwen een redmiddel tegen alle pijntjes, inclusief menstruatiepijn. Ook mannen slikken deze remmers, maar kunnen dat maar beter niet doen. Wetenschappers van de National Institutes of Health hebben onderzoek gedaan naar het Ibuprofen gebruik bij mannen en zijn achter schokkende resultaten gekomen.

Het blijkt dat Ibuprofen het testosterongehalte verlaagt, waardoor de teelballen kunnen verschrompelen. Dit werd afgelopen maandag gepubliceerd in het academisch tijdschrift ‘Proceedings of The National Academy Sciences’. Veel mensen nemen er zonder teveel bij na te denken een ibuprofen om hun pijntjes te remmen, maar het onderzoek heeft bewezen dat dit vooral voor mannen veel nadelige gevolgen heeft.

Naast verschrompelde ballen krijgen mannen ook te kampen met verminderde vruchtbaarheid, een lager libido en somberheid. Wetenschappers zullen de gevolgen van ibuprofen verder onderzoeken, maar waarschuwen met het recentelijke onderzoek alvast atleten. Topsporters maken namelijk het meest gebruik van ibuprofen.

Bekijk de video hieronder voor meer ernstige bijwerkingen door ibuprofen: