Ali B krijgt veel kritiek op zijn acteerdebuut door filmexperts


Deze week was de première van de film Patser. De film zit vol Nederlandse sterren als Hef, Adje en Ali B. De rappers maakten hun acteerdebuut in deze film, maar dat werd niet door iedereen positief ontvangen.


Bekijk hier een paar recensies.

 

De Volkskrant

“Adil & Bilall, zoals ze zichzelf op de begintitels merkbewust noemen, hebben met Patser een bedrieglijk virtuoze film gemaakt. (…) Wie voorbij de meest vrouwonvriendelijke en lompe scènes kijkt (zie Ali Bouali als psychopathische gangsterkarikatuur) ziet een film vol knappe vondsten; van een jochie dat het christendom en de islam vergelijkt met Windows en Apple, tot Colombiaanse drugsbazen die enkel in beeld komen met zo’n verdachtenbalkje voor de ogen. Maar net als hun hoofdpersonages lijken ook Adil en Bilall te midden van al hun verwijzingen eigenlijk geen idee te hebben wat ze eigenlijk willen vertellen.”

 

Het Parool

”Ali B mag vele talenten hebben, het spelen van een woest scheldende drugsbaas hoort daar niet bij. Als hij de ‘kankers’ over zijn lippen laat rollen, denk je onwillekeurig aan de jonge rapper die de koningin een kus gaf. De vader die om zijn kinderen huilde aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. Er zijn sprongen die je niet binnen één mensenleven kunt maken.”

 

NRC – Drie sterren

“En het wekt sympathie, want tussen de kermiskleuren en Tony Montana-verwijzingen maakt het duo voor de hand liggende, maar daarom niet minder rake grappen. (…) Als de actiefilmambities van het tweetal duidelijker naar boven komen, verliezen ze de eigenheid van hun eigen film uit het oog. Het steeds van locatie naar locatie verspringen – Colombia, Tanger én Amsterdam waar rapper Ali B mag opdraven als drugsbaron ‘Hassan Kamikaze’ – zorgt ervoor dat de film wat inwisselbaar wordt.

 
Laatste artikelen