Man faked al jarenlang dat hij verlamd is en ontving zo 600.000 pond aan uitkeringsgeld!


De 51-jarige Brian Matthews uit Penzance deed jarenlang alsof hij zijn armen en benen niet kon gebruiken. Een paar dagen geleden werd hij echter lopend gesnapt, waarna hij voor de rechter moest verschijnen. Hij deed dat in een scootmobiel, met twee krukken bij zich. 


Het is niet de eerste keer dat de Brit lopend gespot was. In 2012 hadden zijn buren hem ook al gezien, maar hij wist zijn doktoren er toch van te overtuigen dat hij verlamd was, zonder dat er onderzoeken werden gedaan. Toen Matthews wandelend gespot werd terwijl hij zijn buurvrouw voortduwde in haar rolstoel, begonnen de buren het wel heel raar te vinden. Vandaar dat Matthews voor moest komen.

Uiteindelijk heeft de Brit een uitkeringsfraude ter waarde van bijna 300.000 euro op zijn naam staan. De totale kosten komen echter neer op zo’n 600.000 euro, aldus het Britse departement van Werk en Pensioen. Een neuroloog zal nu onderzoek doen naar de ziekte van Matthews. Volgens de rechter van deze zaak is het heel waarschijnlijk dat Brian een hele lange celstraf te wachten staat.

Brian Matthews is niet de enige die de overheid op heeft gelicht door te doen alsof hij verlamd is.

 
Laatste artikelen