Holleeder en zussen worden vandaag met elkaar geconfronteerd

60 Zittingen en misschien wel meer, een strafdossier van ruim duizend mappen. Vandaag start de inhoudelijke rechtszaak tegen misschien wel een van de bekendste criminelen van Nederland Willem Holleeder. Hij wordt verdacht van 6 levensdelicten, 2 pogingen en deelname aan een criminele organisatie.

Ruim 3 jaar geleden, hebben de zussen van Willem besloten tegen hem te getuigen. Sonja en Astrid Holleeder doen dit met angst. Holleeder zou zelfs vanuit een zwaarbeveiligde gevangenis opdracht hebben gegeven Astrid te vermoorden, en zij loopt rond met een kogelvrij vest.

Willem heeft vooral een hekel aan zijn zus Astrid, In het boek ‘judas’ dat ze geschreven heeft over het leven van haar en haar familie samen met Willem, ook vertelt ze ook dat Willem haar echt vertrouwde en vaak zei dat ze hetzelfde waren. Maar ondanks dat, heeft ze besloten tegen hem te getuigen.

De twee kroongetuigen zijn twee criminelen die in ruil voor het getuigen strafvermindering krijgen. Afgelopen maanden hebben de zussen en ex van Holleeder in het geheim onderhandeld, Hier is voornamelijk uitgekomen dat ze in ruil voor het getuigen beveiligd zullen worden.

Holleeder zit al 1150 dagen vast en vandaag zullen ze hem voor het eerst weer onder ogen zien. Wij durven met zekerheid te zeggen dat dit een heftige confrontatie zal worden.