Één bericht op Facebook zet Marokkaanse economie op zn kop

Naar aanleiding van een simpel Facebookbericht van een groep anonieme actievoerders zetten zij hierbij de Marokkaanse economie op z’n kop!

Het begon met twee Facebook posts waarbij er op beide foto’s de logo’s van drie merken in rood waren gezet. Een groot kruis erdoor heen met als bijschrift: ‘Wij boycotten!’ Razendsnel werden de pagina’s gedeeld door Marokkaanse internetters.

Consequenties

Hoewel harde cijfers ontbreken is het wel duidelijk dat er, in de ruim drie weken dat de boycot gaande is, grote gevolgen zijn. Via Twitter en andere kanalen worden foto’s gedeeld van lege tankstations, en daarentegen bomvolle koelvakken met producten van Danone en Sidi Ali.

Minister reageert

De minister van economische zaken, Mohamed Boussaïd, is woest op de actievoerders. ,,Deze hersenloze moeten bedenken dat Marokkaanse werknemers worden getroffen door hun domme actie.” En zijn collega van landbouw benadrukte dat de kleine Marokkaanse melkveehouders, die hun melk aan Danone leveren, met hun productie blijven zitten.  ,,De hele sector dreigt hierdoor te stagneren.’