BFM-TV was de ontsnapping grondig voorbereid. Faïd was om 11:30 uur in de visiteruimte, toen drie gewapende mannen naar binnen drongen en de vrijlating van Faïd eistten. Vervolgens gingen ze er vandoor met een helikopter. De piloot zouden ze kort daarvoor gegijzeld hebben.

Een medegevangene filmde de ontsnapping:

 

- Frankrijks grootste crimineel Redoine Faïd is op spectaculaire wijze ontsnapt" /> BFM-TV was de ontsnapping grondig voorbereid. Faïd was om 11:30 uur in de visiteruimte, toen drie gewapende mannen naar binnen drongen en de vrijlating van Faïd eistten. Vervolgens gingen ze er vandoor met een helikopter. De piloot zouden ze kort daarvoor gegijzeld hebben.

Een medegevangene filmde de ontsnapping:

 

" />

Frankrijks grootste crimineel Redoine Faïd is op spectaculaire wijze ontsnapt

De beruchte Franse crimineel Redoine Faïd, is zondag op spectaculaire wijze ontsnapt uit de gevangenis in Reau, een voorstad van Parijs. Drie gewapende mannen zouden Faïd met behulp van een helikopter hebben bevrijdt.

De 46-jarige Faïd zat een gevangenisstraf uit van 25 jaar, voor een mislukte overval in 2010 waarbij een politieagente om het leven kwam. De agente, Aurélie Fouquet, werd geraakt toen Faïd en zijn bende de plek van de overval probeerde te ontvluchten door met machinegeweren op achtervolgende politieauto’s te schieten.

Volgens de nieuwszender BFM-TV was de ontsnapping grondig voorbereid. Faïd was om 11:30 uur in de visiteruimte, toen drie gewapende mannen naar binnen drongen en de vrijlating van Faïd eistten. Vervolgens gingen ze er vandoor met een helikopter. De piloot zouden ze kort daarvoor gegijzeld hebben.

Een medegevangene filmde de ontsnapping: