PlayStation 5 en Xbox 2 kunnen laatste consoles zijn die je ooit hebt gehad


Vorige maand zorgde Google voor opwinding bij technoliefhebbers toen het zijn revolutionaire nieuwe game-streamingplatform Stadia onthulde. Met zijn debuut heeft Stadia technische experts echter ook gedwongen na te denken over de toekomst van gamen.

Stadia

Google’s CEO Sundar Pichai zei tijdens de onthulling van de plannen van Stadia dat hij een platform wilde bouwen voor spelers, kijkers en ontwikkelaars dat speciaal is gebouwd voor moderne games. Het is een platform waarmee je hoogwaardige feeds van games kunt streamen naar vrijwel elk scherm dat je in huis hebt.

Microsoft’s nieuwe Xbox 2 en Sony’s PlayStation 5 zullen volgend jaar uitkomen, met beide apparaten die ongelooflijke grafische weergaven en krachtige processoren beloven. Hoe spannend het ook klinkt, zouden deze twee consoles wel eens de laatste in hun soort kunnen zijn.

“Het is gewoon een kwestie van tijd”

Tijdens een AI/5G-evenement in San Francisco zei Cristiano Amon, president van Qualcomm, dat de cloudtechnologie die wordt gebruikt bij het streamen van games, het einde van de consoles zoals we die kennen tot gevolg zal hebben, wat betekent dat de nieuwe PlayStation en Xbox-modellen mogelijk de laatste zullen zijn die je bezit.”Het is gewoon een kwestie van tijd” aldus Cristiano Amon.

“You are just gonna start playing on any device, on any screen,” “That is going to be the future of gaming.”

“If you go to mobile and take away the limitation of processor power, then you can look at [streaming] sophisticated PC games from the cloud.” “We’ve started to see some of the cloud gaming announcements. I’m sure there’ll be much more coming,”

Meer weten over Stadia? Bekijk dan de video hier onder.

 
Laatste artikelen